Rezervasyon Menü Açılır MenüMenu Toggle Close

Büyükada’da Yeme İçme Eğlence

Büyükada’da Ne Yenir?

Büyükada’da ne yenir, ne içilir diye soranlar adaya adım atar atmaz cevaplarını karşılarında bulacaklar. Büyükada’da hemen her yerde kafe, restoran ve fast food restoranları var. Bu mekanlarda ister tost, ister döner, ister balık, ister kebap yiyebilirsiniz. Büyükada yemekleri ve tatlıları saymakla bitmeyecektir.

Büyükada’ya erken gelenler vapur iskelesine yakın kafelerde ya da meydanda kahvaltı edebilirler. Ada kahvaltısını merak edenler için çevrede pek çok kahvaltıcı bulmak mümkün olacaktır. Ayrıca meydandaki Büyükada Pastanesi, adanın en iyi pastanesi olarak bilinir. Büyükada’da ne yenir sorusunun ilk cevabı da burada verilir. 1960 yılında Saat Meydanı’nda açılan pastane, milföy böreği, poğaça çeşitleri ile ünlüdür. Kremalı, patlıcanlı kol böreği, milföy pastalar, minik ayçörekleri ve pastanenin en ünlü kurabiyesi olan sakızlı lokumlu kurabiye adaya gelenler tarafından evlerine bile götürülür.

Kahvaltıdan sonra gezilerini yapmaya çıkan ziyaretçileri restoranlar ve mütevazi yemek köşeleri karşılar. Büyükada yeme içme kültürü yakından görülür. Gezisini tamamlayanlar ise yine Saat Kulesi meydanındaki restoranlar arasında tercihini yaparlar. Büyükada yemek açısından zengin bir menü sunar. Büyükada yemekleri arasından en ünlüleri ve tercih edilenleri:

  • Kabak Kızartma
  • Fasulaki Bombalaki
  • Çiroz Salatası
  • Kavurma Balık
  • Izgara Köfte
  • Zeytinyağlı Dolma

Ayrıca midye, kokoreç sevenlere Büyükada’da şirin restoranlar ev sahipliği yapar. Köfte&Piyaz da Büyükada’nın ünlü lezzetleri arasındaki yerini alır. Sahildeki restoranların mezeleri, canlı müzikler eşliğinde oldukça güzel gider. Büyükada yemekleri arasında Konaklama Tesisilerin sunduğu lezzetler de önemli. Ada Palas olarak Secret Garden Restoranımızda konuklarımıza hem ada lezzetlerini hem de Türk yemek kültürünün önemli mezelerini tattırmaktayız.

Büyükada Lokması

Büyükada’da ne yenir dendiğinde lokma tatlısının enfes tadı da akla gelmektedir. Büyükada tatlıları arasında lokmanın yeri ayrıdır. Yaz – kış taze lokma kızartan tezgahı meydanda rahatlıkla bulabilirsiniz. Büyükada’nın en ünlü ve tadılması gereken lezzetlerinden biri de sıcak ve çıtır lokmalardır.

Tarihi Roma Dondurması

Adada hemen herkesin elinde bir dondurma külahı görürseniz sakın şaşırmayın. Ada ünlü Roma dondurmacısıyla da biliniyor. Büyükada’da ne yenir merak edenlere olmazsa olmaz önerimiz Büyükada dondurmasıdır. Krokanlısından, kestanelisine, cevizlisinden, Türk kahvelisine kadar seçenek bol.

Adada Kahve Keyfi

Büyükada yemekleri karnınızı doyurduysa sıra keyif yapmaya gelmiş demektir. Adada Starbucks ya da diğer kahvecilerde soluklanabilirsiniz. Dilerseniz sahildeki kafelerde deniz manzarasına karşı yorgunluk atabilirsiniz.

Büyükada yeme içme kültürünü yakından tanımak için bir kez adaya gelmek yeterli olmayacaktır. Meşhur lezzetleri, tavsiye edilen mekanları her geldiğinizde keşfetmeniz gerekecektir.

Büyükada’da Nasıl Eğlenilir?

Büyükada yemekleri ile olduğu kadar eğlence hayatıyla da adaya gelenlerin yüzünü güldürüyor. Büyükada barları daha çok İskele ve Gülistan caddesinde yer alıyor. Büyükada eğlence hayatı sahil mekanlarında şekilleniyor.

Canlı müzik kültürünün yaygın olduğu Büyükada barları ve restoranları, meze kültürleriyle de konuklarını memnun ediyorlar. Büyükada’da nasıl eğlenilir, nerede eğlenilir diyorsanız Secret Garden Restoran tam size göre! Hem romantik akşam yemekleri hem de eğlenceli etkinlikler için adanın en güzel mekanı Secret Garden. Butik nişan ve kutlama organizasyonlarının yanında lezzetli yemeklerine eşlik eden keyifli müziklerle aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu ve eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

Büyükada mekanları ada misafirlerinin tatillerinin daha eğlenceli geçmesini sağlarken bunun yanında sakinlik de sunarlar. Büyükada eğlence hayatı sadece sahil barlarından oluşmaz aksine denize karşı içilen çaylar, keyifli sohbetler de adanın eğlence anlayışının içindedir. Büyükada’da her şekilde eğlenceli bir tatil geçirmek mümkündür.