Rezervasyon Menü Açılır MenüMenu Toggle Close

Büyükada Yürüyüş ve Bisiklet Turları

Büyükada’nın özdeşleştiği iki etkinlik vardır. Bunlar: yürüyüş ve bisiklet turları. Büyükada’ya gelen herkes ya yürüyüş turu yapar ya da bisiklet turu. Her birinin tadı ayrı güzeldir. Büyükada’yı baştan ayağa gezme fırsatı veren tur imkanlarıyla konuklar eğlenceli vakitler geçirirler.

Bisiklet Turlarıyla Eğlenceli Bir Ada Gezisi

Büyükada’da araç kullanımı yasak olduğu için yerli halkta bisikletle ulaşım yaygındır. Adaya gelen misafirler de Büyükada’yı bisiklet kiralayarak geziyorlar.

Bisiklet turları bisikletlerinizi kiraladığınız yerden itibaren başlama rahatlığı sunar. Bizim önerimiz de yürüyüş turlarından ziyade bisiklet turları ile adayı gezmenizdir. Böylece hem spor yapmış hem de daha keyifli bir aktiviteye katılmış olursunuz. Yalnız adanın yokuşlarının fazla olduğunu unutmamanız gerek. Adanın tepelerine tırmanmak özellikle yaz sezonunda yorabilir.

Eğer kişisel bisikletinizi adaya getirmeyi düşünüyorsanız daha ekonomik bir seçenek olacaktır. Yine de adada adım başı bisiklet kiralama yerlerinin olduğunu unutmayın. Kiralama kurallarına uyduğunuz sürece keyifli bir gezi geçirebilirsiniz. Fiyatlar genellikle tüm kiralama dükkanlarında birbirine paraleldir ancak siz yine de birkaç yerden fiyat sorun. Bisiklet turu yapacağız diye bütçenizi sarsmayın.

Bisiklet turu için belirlenen belirli bir güzergah yok ancak bisikletçiler yürüyüş yolunu takip ederek ilerliyorlar genelde. Ancak bu durum çok da keyifli sonuçlara yol açmıyor. Daha rahat bir sürüş için yürüyüş turu yolundan ziyade ara sokaklarda ilerleyebilirsiniz. Bisiklet turu rotası:

Büyükada’da ise iki nefis bisiklet parkuru var. Dileyen 14 kilometrelik büyük turu, isteyen biraz daha kısa olan küçük turu tercih edebiliyor. Küçük turda da 12 kilometrelik bir yolda ağaçlar arasında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bisiklet turları süresince keyifli vakit geçirmek için kurallara da dikkat etmelisiniz. Yaya sayısı fazla olduğu için herhangi bir kazaya sebep vermemek için sürüş kurallarını önemsemelisiniz. Böylece tatilinizi kabusa çevirmemiş olursunuz.